BJELOVARSKO KRIMINAL I KORUPCIJA VREMENA U DRŽAVNIM INSTITUCIJAMA.

BJELOVARSKO KRIMINAL I KORUPCIJA VREMENA U DRŽAVNIM INSTITUCIJAMA.

Tvrtka od Zdravka i Višnje Pevec osnovana je 1990. godine. Najveću ekspanziju doživljava 2000., širenjem ili preseljenjem trgovačkih centara u Splitu, Zagrebu, Koprivnici i Kutini. Iste godine, Županijska komora Bjelovar, Peveca nagrađuje Zlatnom Kunom za najuspješnije trgovačko društvo.

Raspad poslovnoga carstva desio se je 2010. godine, kada su uhićeni Višnja i Zdravko Pevec, megalomanski vlasnici trgovačkog lanca “Pevec”.

PIŠE: Branko Stojković

Domino efekt: Kutle, »Diona«, Pevec, »Univerzal«…

Privatizacijskom alkemijom tvrtka »Diona«, u vlasništvu Miroslava Kutle, upropastila je bjelovarski »Univerzal« i njegove 94 prodavaonice, dvije robne kuće i šest skladišta.

Sada je, kao da su zaboravljne sve posljedice pretvorbe i privatizacije, Općinski sud u Bjelovaru donio odluku o prodaji »Dionina« samoposluživanja na Šetalištu dr. Ivše Lebovića i objekata u Gundulićevoj i Gajevoj ulici. Ovih dana ponovno čitamo izvješća sa suđenja Miroslavu Kutli, koji kaže da posjeduje samo obiteljsku kuću i ništa drugo.
A 176 Kutlinih poduzeća – i dalje je ovijeno službenom tajnom.

Javnost mora znati da će zaposlenici »Dione« dobiti otkaze.

Pitamo: Kako je tvrtka »Pevec« mogla ući i poslovati u objektima koji su već (bili) predmetom ovrhe. Robna kuća na Radićevu trgu, koja je izgorjela u požaru – u kojoj je poslovala tvrtka Pevec, nosi svoju tajnu.
Nezakonitu imovinu treba oduzeti, a ne oporezivati. Miroslav Kutle je na temelju robne kuće koja je izgorjela i zgrade i dvora koji se nalazi preko puta benzinske postaje Ine, na Radićevu trgu, nekadašnje vlasništvo RO »Tehnika« Bjelovar, podigao hipotekarne kredite 1997. i 1998. godine kod Varaždinske banke d.d. dva puta po 1.500.000 DEM, što je ukupno 3.000.000 DEM. Iako je ta cjelokupne imovina bila procijenjena na 1.250.00 kuna.

Tko su bili procjenitelji?

U robnoj kući koja je izgorjela, prije nego što je Pevec uselio, bile su poslovale dvije tvrtke, koje su po ovrhovoditeljevu nalogu morale napustiti objekt.

Robna kuća na Radićevom trgu stajala je napuštena dvije godine, dok se ne riješi imovinsko pravni status – koji do danas nije riješen.

Ministarstvo zaštite i prostornog uređenja naredilo je vlasniku Zdravku Pevecu – da mora iseliti iz bivšeg pogona RO Tehnike (cca 400 četvornih metara), što je on učinio prije dva tjedna.

Bespravna nadogradnja će biti srušena.

Gubitnik je i ovrhovoditeljica Varaždinska banka d.d.. jer ne može naplatiti kredite, tj. pokriti imovinom, koja ne postoji, ili ništa ne vrijedi. Varaždinska banka d.d. najvjerojatnije zatvara svoje poslovanje, otpušta stotinjak svojih zaposlenih, a ostatak imovine pripasti će Zagrebačkoj banci.

Ovrhovoditeljica navodi da »Dionini« krediti nisu namjenski utrošeni. U izgorjelom objektu – Inspekcija zaštite na radu nije odradila svoj posao kako treba.

Pitamo: Tko će vratiti brojne kredite tajkuna Miroslava Kutle, koji je novac pospremio u strane banke.
Financijska policija je ukinuta, a njeni predmeti završili su u smeću.

Na zgarištu izgorjele robne kuće članovi Županijskog stožera, na čelu sa županom Damirom Bajsom, kazali su: »Bjelovarčanima ne prijeti ekološki incident«.

Sve ostalo i dalje će ići sve po starom.
Sada će se, napokon, otkriti i neke tajne Pevećove poslovne uspješnosti.

Petak, 04 Srpanj 2008.

————————————————–
BRANKO STOJKOVIĆ
B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga “ŠTIT”
URED. Masarykova 8
H R V A T S K A
—————————————————–
Objavljeno: 30.10. 2017. godine
—————————————————–
1.) https://twitter.com/crostojkovic195
2.) https://twitter.com/stojkovic1958
—————————————————–
http://crostojkovic1958.blog.hr
—————————————————–
Broj članaka: 3959.

O crostojkovic1958

U Bjelovaru, 10.02.2012. godine Hrvatski pokret ŠTIT BRANKO STOJKOVIĆ http://crostojkovic1958.blog.hr 095/814-82-90 brankostojkovic152@yahoo.com C r o a t i a
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s