Obitelj Berić ne samo što je opljačkana, nego je pretrpjela veliku sramotu, jer opljačkati ravnatelja, tj. načelnika tajne policije SOA-e nije mala stvar..

OVO JE DOKAZ DA JE SUTKINJA OPĆINSKOGA SUDA U BJELOVARU, SANELA HORVAT, TOTALNO KORUMPIRANA (1)

U kuloarima kruži priča da je netko tu dobio 5000 eura, da se blago kazni provalnika u stan Ante i Martine Berić, iz Bjelovara.

Zašto je sutkinja Sanela Horvat, provalnika u Berićev stan osudila blago i kaznila, a mene je osudila prije na oštru kaznu zbog nekog pisma, koje nikada nije dokazano da sam ga ja otuđio.

Kakva se to poruka šalje iz palače pravde javnosti i ovako obespravljenim građanima… Priča se u gradskim glasnima da netko je tu dobi lijepe novce mito od 5000 eura, da se zašuti i da bude s time suglasan…

Obitelj Berić ne samo što je opljačkana, nego je pretrpjela veliku sramotu, jer opljačkati ravnatelja, tj. načelnika tajne policije SOA-e nije mala stvar… I onda slučaj sudski završi ovako.

Općinski sud u Bjelovaru, po sucu toga suda Saneli Horvat, kao sucu pojedincu, uz sudjelovanje Sanje Sedlačekkao, zapisničara, u kaznenom predmetu protiv optuženika ROKIJA JANKOVIĆA, zbog kaznenog djela iz članka 229. st. 1. točka 1. i dr., povodom optužnice ODO u Bjelovaru broj K-DO-53/15-13., od 28. siječnja 2015. godine, nakon održane javne rasprave u nazočnosti okrivljenika osobno i branitelja Damira Vukmanovića, odvjetnika iz Bjelovara, te savjetnika ODO Bjelovar–Valentine Zoroja.

Dana 03. siječnja 2017. godine, donesena je: PRESUDA U IME REPUBLIKE HRVATSKE, okrivljeni ROKI JANKOVIĆ OIB 11942093921, iz Bjelovara, Jurja Šuteja 2, sina Tina i Nade Janković, rođ. Božidarević, rođ. 12. listopada 1986. godine u Bjelovaru, s prebivalištem u Bjelovaru, J. Šuteja 2, radnik, nezaposlen, oženjen, otac troje djece bez imovine, osuđivan presudom Tribunala CORRECTIONNEL DE MULHOUSE, broj 1110801470HR, pravomoćnom presudom od 12. 10. 2009., na kaznnu zatvora u trajanju od 9 mjeseci, krađe i provala.

ROKI JANKOVIĆ je dana 20. siječnja 2015. u Bjelovaru u ulici Vatroslava Lisinskog 5, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi došao do stana Martine Berić gdje je uporabom metalne šipke otvorio zaključana ulazna vrata stana i tako ušao u unutrašnjost gdje je u spavaćoj sobi u ladicama pronašao nakit i to:

– dva vjenčana prstena sa hrvatskim pleterom od bijelo-žutog zlata, jedan ženski prsten od bijelo – žutog zlata, jedan prsten i dvije naušnice nalik na zlato sa žutim kamenom nalik na jantar,

– dvije naušnice nalik na zlato sa bijelim četvrtastim cirkonom, jedan ženski prsten nalik na zlato sa cirkonima,

– jedan par velikih okruglih naušnica u obliku spirale kombinacija bijelo i crveno zlato, jedan par zlatnih naušnica,

– jedan par naušnica u obliku cvijeta nalik na zlato, jedan par naušnica nalik na zlato zavijenog oblika sa cirkonima,

– jedan ženski prsten, jedan par naušnica okruglog oblika nalik na srebro sa cirkonima, jedan par naušnica oblika kugle nalik na zlato, jedan tanki lančić sa privjeskom sa likom Sv. Ante nalik na zlato,

– jedan ženski prsten sa oblikom srca nalik na zlato sa cirkonima, jedan ženski prsten nalik na krunu sa cirkonoma, jedan ženski prsten sa ovalnim oblikom nalik na zlato sa praznim mjestom za kamen,

– jedan par naušnica oblika lista nalik na bijelo žuto zlato, jedan prsten nalik na zlato na kojem nedostaje kamen, jedan ženski prsten nalik na bijelo zlato sa cirkonima i jedan medaljon oblika srca nalik na žuto zlato sve u vlasništvu Martine Berić,

– zlato je točno neutvrđene vrijednosti ali svakako veće od 2.000,00 kuna,
(navodno sve ukupno zlato je veće vrijednosti od 3000 eura.)

– nakon čega je navedeni zlatni nakit u zlatarskoj radnji “TD Srebro” d.o.o. prodao Palu Nreciju za iznos od 950 eura, pribavivši si na taj način protupravnu imovinsku korist u iznosu od 950 eura.

Te, ROKI JANKOVIĆ osuđuje se na na KAZNU ZATVORA u trajanju od 10 /deset/ mjeseci.

Na temelju čl. 55. st. 1. i 2. KZ/11 izrečena kazna zatvora se optuženiku zamjenjuje radom za opće dobro na način da se jedan dan zatvora zamjenjuje s dva sata rada.

Ako se osuđenik u roku od 8 dana od dana za koji je pozvan ne javi nadležnom tijelu za probaciju ili mu poziv nije mogao biti dostavljen na adresu koju je dao sudu ili ne da pristanak za rad za opće dobro, počinje postupak izvršenja kazne na koju je osuđen.

Kada smo kod izricanja pravde – moram ovdje reći da državna birokracija je odvojena od Hrvatskog naroda, i ne snosi nikakvu odgovornost. Presude od sutkinje Sanele Horvat, su katastrofalne, očito je da s njima se trguje…

Moja (pokojna) odvjetnica Danica Bujić – Ćikić, branila me je u sudskom sporu koji mi je “naskakala” korumpirana bjelovarska policija na čelu sa načelnikom Žarkom Čanađijom, i Općinsko odvjetništvo iz Bjelovara, za kazneno djelo “tajnost pisma i pošiljke”, advokatica Čikić, nije me znala obraniti, ispred sutkinje Sanele Horvat, i presude drugoga stupnja Županijskoga su da u Bjelovaru. Nije znala sastaviti Ustavnu tužbu, koja je odbačena…

Sutkinja Sanela Horvat, nije mi htjela izaći u susret da platim kaznu na rate, jer sam nezaposlen – nego sam morao platiti sve u komadu – kaznu od: “sto novčanica po 100 kuna”, ili u protivnome 50 dana zatvora.. Tako da mi je sutkinja iz džepa izbila sve ukupno sa sudskim troškovima 2000 eura.

Pokojna Danica Bujić – Čikić, (moja advokatica) poslije mi je rekla da joj je jednom prilikom poslije moga “montiranog” sudskoga spora sutkinja Sanela Horvat, u zgradi suda u Bjelovaru, rekla; da joj je žao, i da nije znala da će njezinu oštru presudu potvrditi Županijski sud, drugoga stupnja u Bjelovaru.

Danicu je đavo odnesao, jer s korupcionašima je surađivala,.., i nije mi sad nje žao…

Suprug od sutkinje Sanele Horvat, na brzoj cesti Zagreb-Vrbovac, vozi se je sa svojim autom preko 200 kilometra na sat, iako je ograničenje 120 kilometara. To je bilo 15. siječnja 2017., u Nedjelju. Pa, vas ja pitam tko je ovdje prestupnik zakona i Ustava Republike Hrvatske?!

———————————————-
BRANKO STOJKOVIĆ
B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga “ŠTIT”
URED. Masarykova 8
—————————————————–
Objavljeno: 29.01.2017.
—————————————————–
http://crostojkovic1958.blog.hr
—————————————————–
Broj članaka: 3531.

O crostojkovic1958

U Bjelovaru, 10.02.2012. godine Hrvatski pokret ŠTIT BRANKO STOJKOVIĆ http://crostojkovic1958.blog.hr 095/814-82-90 brankostojkovic152@yahoo.com C r o a t i a
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s