Zemlja je pala u ropstvo i grešnici se sve više kaljaju.

TITOV LIK NA ZIDU RIMOKATOLIČKE CRKVE U BJELOVARU

Dobro se sjećam grafita veličine oko jedan kvadratni metar na pročelju crkve koja danas nosi status katedrale. Ta slika od Josipa Broza – Tita stajala je gotovo do demokratskih promjena 1990-te godine. Kada je i sama žbuka počela otpadati dolje. Tako sa žbukom nestajala je slika Tita. Onda je popovska kasta stavila novu fasadu.

Ono, što je zanimljivo – je; da nitko se nije taj šablonski grafit usudio maknuti. Niti oni koji su vjerovali u Boga. Narodu je često Titina glava upadalo u oči, jer tu je šetnica – gradsko korzo. Nije im gospodin dao snagu i prosvjetljenje i hrabrost da to maknu… Dakle iz ovoga proizlazi i odgovor da smo kukavički i licemjeran grad bez duha i naličija…

Nije to ni čudo. I danas nam tako korzo liči. A u oči bodu same gluposti. Na crkvenim ulaznim vratima – na zidu s jedne i druge strane nalazi se “kurac” veličine 25 centimetara i širine 5,5 centimetara. To se stručno zove “Falus*”. Navodno toj “sveti relikvi” je bila mjera od carice Marije Therezije.

Svećenici tada bijahu podjarmljeni i nisu bili gospodari svjetla. Danas oni su se osilili, postali su bahati i bogati… Nema sad prave pjesme junačke.. Zemlja je pala u ropstvo i grešnici se sve više kaljaju. Jer svojim sunarodnjacima ostavljaju samo obmanu i sramotu… Ja i Biskup Vjekoslav Huzjak u tri navrata smo prijateljski smo razgovarali.

Jednom prilikom kada je u biskupiji predstavljao svoju knjigu dr. Josip Jurčević, o “komunističkim zločinima” razgovarali smo ja i Biskup Huzjak. Tom prilikom mi je rekao da za vrijeme “Domovinskog rata” u Orahovici na mjesnom groblju su neki mještani iskopali kosti od oca Stjepana Mesića i povješali ih po obližnjoj vrbi… I da Mesićevi su bili glavni partizani.

Ovo sve kad danas gledam isti su mi i ti partizani i Crkva. Ništa se nije promijenilo. Osim toga što sad svećenici ugrađuju na crkvu blistave brave, rešetke, čelična vrata, video kamere i diktafone, itd. Boje se da ih ne bi netko opljačkao… Znači vodi se briga oko toga a ne oko Boga.

http://crostojkovic1958.blog.hr

ŠTIT – BJELOVAR
BRANKO STOJKOVIĆ
0958148290 (Tel/mob.)
brankostojkovic152@yahoo.com

Broj članaka: 3247.

O crostojkovic1958

U Bjelovaru, 10.02.2012. godine Hrvatski pokret ŠTIT BRANKO STOJKOVIĆ http://crostojkovic1958.blog.hr 095/814-82-90 brankostojkovic152@yahoo.com C r o a t i a
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s