KLOŠAR IZ GORNJIH PLAVNICA KOD BJELOVARA

PSI SU PROKLETE ŽIVOTINJE

ONAJ TKO JE PROČITAO VRLO RIJETKU KNJIGU; OLIVERA FRIĐERIJA “PRIČE S MALTE “O LJUBITELJU PASA” MOGAO SE JE UVJERITI U IDENTIČNOST OVOG SLUČAJA.

Živjeli su neki čovjek i žena zajedno i nisu imali djece. Godine su prolazile i međusobna njihova netrpeljivost bila je sve veća. Tako umre žena i taj čovjek ostane sam. On se je nabavio nekoliko pasa s kojima je provodio cijelo vrijeme i poklanjao je ljubav svojim ljubimcima. Počeo je žaliti pse lutalice te ih dovlačiti svojoj kući. Taj suludi čovjek cijeli svoj kućni prostor i dvorište pretvorio je u smještaj za pse.

Njegovo cijelo vrijeme bilo je služenju psima, odnosno traženju hrane i čišćenju izmeta… Jednog dana u svojoj kući umro je taj čovjek, i psi nisu mogli van, niti su imali hrane i vode,.., pa počeli su se međusobno klati… Trajalo je to danima. A susjedi su čuli zavijanje i režanje pasa – njihovog vlasnika nisu vidjeli. Oni odlučili su pozvati policiju. Kada su oni provalili u kuću morali su bijesne pse ubiti… Vlasnika pasa ti psi su gotovo pojeli…

Ovakav slučaj desio se je 04. veljače 2014. godine, bjelovarčaninu Petaru Zlataru, koji je godinama živio u “ljubavnom zagrljaju” i simbiozi s brojnim psima u Gornje plavničkim vinogradima nadomak Bjelovara. Zlatar je gotovo cijelu mirovinu znao potrošiti na hranu za dvadesetak četvoronožnih ljubimaca – pasa. Tog “Robinson Crusoe” pojeli su psi. Osobno sam upoznao tog čovjeka 1997. godine, jer bio je u mojoj stranci. Čudno se je ponašao na našim tribinama i sastancima, te poslije više nije dolazio..

Petar se je otuđio i izgubio vjeru u ljude, zamijenio je svoje prijateljstvo sa ljudima za pse, ljude je počeo izbjegavati. Svi oni ljudi koji su zastranili ili bolje rečeno poludjeli – počeli su govoriti. “da je pas najbolji čovjekov prijatelj”. Naime, ovaj 76-godišnji Bjelovarčanin svoj životni prostor u Plavničkim vinogradima dijeli je s čak 20-tak pasa. Živio je u staroj i iznimno trošnoj kućici od svega 20-tak kvadrata s malim dvorištem. U kući nije nije imao vodu, ni sanitarni čvor… Tvrdi da mu je liječnik po povratku iz rata preporučio da se makne iz centra i počne živjeti negdje van grada gdje je puno mirnije.

NAPOMENA: ONI SVI KOJI SE DRUŽE I NESVJESNO KLANJAJU PSIMA – BOLESNI SU LJUDI…

OVO JE NEIZBJEŽNA SUDBINA ONIH KOJI SU IZDALI “ŠTIT” I B. STOJKOVIĆA

BRANKO STOJKOVIĆ
27. listopada 2015. godine
—————————————
http://crostojkovic1958.blog.hr
HRVATSKA / BJELOVAR, 43000
brankostojkovic152@yahoo.com
Članaka; 2844.
++++++++++++++++++++++
Mobitel: 095/8148290 (ŠTIT)

O crostojkovic1958

U Bjelovaru, 10.02.2012. godine Hrvatski pokret ŠTIT BRANKO STOJKOVIĆ http://crostojkovic1958.blog.hr 095/814-82-90 brankostojkovic152@yahoo.com C r o a t i a
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Zabilježite trajni link.

1 odgovor na KLOŠAR IZ GORNJIH PLAVNICA KOD BJELOVARA

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s