BANDA KOMUNISTIČKA PROKLETA I IZDAJNIČKA HRVATA

KRIŽNI PUT MOJE MAJKE DRINE PEZER U SVIBNJU 1945. GODINE

Branko i Živka Stojković sa kćerkama Andreom i Andrianom i sinovima Aleksandrom, Mateom i Antišom.

Prije nego što su partizani od Josipa Broza Tita, na čelu s Josipom Manolićem ušli u Bjelovar, 05.05.1945., moja majka Drina Pezer i njena obitelj otišli su u Zagreb. Danica Pezer, rođ. 1895., (moja baka), odnosno majka od moje majke, oni doselili su iz Hercegovine – Donjih Mamića (Cerovog Dolca) Ljubuškog i Ružića, danas je to općina Grude (BiH).

Moj baka ili bolje rečeno moja majka Drina PEZER doselila se je – sa svojim sestrama: Dragicom, Katom, Ivom i Šimom i bratom Antom, kojega su partizani mučki ubili, i to bez suđenja, jer bio je ustaški bojovnik. Baka Danica se je u Zagrebu, susrela sa ministrom NDH, dr. Andriom Artukovićem, on je naš rođak.

Artuković je baki dao veliki svežanj novaca “Kune” i rekao im da bježe prema Mariboru, tj. Sloveniji, odnosno prema (Bleiburgu). Austriji. U nekim dijelovima Hrvatske “kune” više nisu vrijedile. Zbog toga moja baka Danica, dobar dio tog novaca nije potrošila, Majka Drina mi je pričala kako su se na-hodali po “križnom putu” i kako su se napatili.

Oni su za vrijeme Drugog svjetskog rata” (1941.,-1945.) držali su se svi skupa zajedno. Imali su u sebi jedni za druge ljubavi… Tako i poslije rata bili su na okupu. Dok su se moji doselili u istočnu Slavoniju u Ivanovo Selo, odakle su se povlačili pred partizanima i živjeli na mjestima; Grubišno Polje; Cremušima; Lasovcu,.., i na kraju su došli u Bjelovar.

Nakon svih ratova, muka i tragedija na “Bilogori” ostali su moji; ipak na kraju živjeti u Bjelovaru. Najstariji brat od moje majke Franjo Pezer, isto tako je i dalje ostao živjeti u Hercegovini. Sudbina je tako htjela – da se ja rodim 26.06.1958., u Bjelovaru. Ovaj mjesec svibanj u meni je probudio sva sjećanja na svoje najmilije kojih više nema…

—————————————
Branko Stojković iz Bjelovara
—————————————
http://crostojkovic1958.blog.hr
22. svibanj 2015. (petak)
ŠTIT – Udruga
Erste banka : HR 482 40 200 611 00 732 757
Tel/mob: 0958148290
URED. Ul. Masarykova 8. BJELOVAR, 43000
brankostojkovic152@yahoo.com
Članaka; 2590.

O crostojkovic1958

U Bjelovaru, 10.02.2012. godine Hrvatski pokret ŠTIT BRANKO STOJKOVIĆ http://crostojkovic1958.blog.hr 095/814-82-90 brankostojkovic152@yahoo.com C r o a t i a
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s