HRABAR U UNIFORMI A U BITI JE “DRONJO”

24.03.2015., utorak

REAGIRANJE NA PONAŠANJE ZAŠTITARA (2)

BRANKO STOJKOVIĆ
Đurđevačka cesta 159
Trojstveni Markovac
43000 Bjelovar

ZAŠTITAR – SUČIĆ d.o.o.
Preradovićeva bb/3
43000 Bjelovar
N/r. direktoru Dane Sučić

Predmet: Neprofesionalno, drsko i bezobrazno ponašanje zaštitara
i krajnje zaostalo…

Poštovani,

Dana 19. ožujka 2015. u četvrtak oko 13.10 sati došao sam u Gradsku upravu kako bih obavio svoje poslove za Udrugu „Štit“ iz Bjelovara. Dva-tri dana prije također sam rješavao svoje poslove kod gđe. Sonje Novak, g. Stjepana Budinskog i g. Miroslava Šmita.

Zaštitaru na porti rekao sam da idem u pisarnicu, te sam otišao na kat kod g. Budinskog i od prije smo imali dogovoreno oko rješavanja što se tiče Udruge. Upravo kad sam pokucao i nagledao se u kancelariju g. Budinskog gore na kat je dotrčao zaštitar, vrlo uzrujan i uspuhan, te počeo na mene vikati: „Marš van!“ Između ostaloga počeo mi je govoriti da sam rekao da idem u pisarnicu, a tu se nalazim.

Na video nadzoru iz porte je pratio moje kretanje. Ja sam mu rekao da je i prije hodao za mnom po hodnicima i gledao što radim, te da obavljam svoje poslove. Ignorirao sam njegovu nazočnost. Te sam preko puta pokucao na vrata kancelarije u kojoj je sjedila Mira Lamza. U toj kancelariji bilo je oko sedam osoba. One su uglavnom pili kavu, razgovarali i vodili tračeve, tu su bili Veljko Vrhovnik, Ružica Lekšić, itd. Ja sam upitao jel znadu možda gdje je gđa. Novak, jer nije bila u kancelariji, bila su zaključana vrata.

To cijelo vrijeme zaštitar mi je bio iza leđa. Ja se na njega uopće nisam obraćao, iako je bio drzak i bezobrazan. Tako uzrujan je uletio u kancelariju, u kojoj je sjedila gđa. Lamza i počeo vikati: „Zovite policiju!“ Mene takvo primitivno ponašanje nije ni malo uznemirilo, jer sam vidio da čovjek je totalno neprofesionalan i ne zna raditi svoj posao.

Vikao je: „Pozovite policiju 270-111!“ Svi su zbunjeno gledali na takvo ponašanje zaštitara, jer nisu znali što se dešava. Ništa nisu poduzimali. On je utrčao u kancelariju, zgrabio telefon i počeo okretati brojeve. Kako je bio uzrujan vrtio je po telefonu, i nikako nije mogao odabrati broj. Ja sam rekao nazočnima da pozovu Gradonačelnika, da vidi što taj zaštitar radi.

Odustao je od poziva policije. Ja sam krenuo prema kancelariji od g. Miroslava Šmita, tako sam rekao da tamo i idem, jer trebao sam mu predati neke dokumente. Zaštitar je cijelo vrijeme išao za mnom i govorio da Šmita nema. I vikao mi: „Izlazi van!“ Kad smo tako stajali nekoliko sekundi na hodniku, 15-tak metara dalje, upravo je g. Šmit izašao iz svoje kancelarije.

Rekao sam mu: „Zašto laže da Šmita nema, evo upravo izlazi iz svoje kancelarije i ide prema nama.“ G. Šmit me je primio u svoju kancelariju, gdje sam mu ostavio papire koje sam mu trebao predati. Zaštitar je tada otišao u svoju portu. Kad sam riješio kod g. Šmita, što sam imao, izlazio sam van i stao sam kod porte.

Tražio sam od portira (zaštitara) njegov broj značke i ime i prezime. On mi je vrlo bezobrazno kroz otvoreni prozor odgovorio: „Odjebi!“ Svojom desnom rukom zaklonio je pločicu da ne mogu pročitati ime i prezime, i broj.

S tim zaštitarom se nisam upuštao u nikakve prepirke ni svađe. Smatrao sam da, kakav je – da je tu neka službena osoba. Vrlo me je iznenadilo neprofesionalno i zaostalo ponašanje tog čovjeka.

Pitam Vas g. direktore Dane Sučiću: koga ste Vi postavili na portu Grada Bjelovara, i kako Vaš zaštitar se može tako ophoditi prema strankama, na hodnicima Gradske uprave i porte.

Zaštitar je postupio vrlo nasilno i totalno neprofesionalno. Odakle njemu pravo da on samoinicijativno na takav način postupa, činjenica je da ja godinama dolazim u Gradsku upravu Bjelovar i da nikada nisam tamo napravio bilo kakav eksces ili vrijeđao djelatnike, ili slično…

Zaštitar je napravio cijelu insinuaciju, a smisao svega je to, da ga nitko nije pozvao da ureduje.

Na video snimci jasno se može to sve vidjeti. Trebate stegovno utvrditi pogreške Vašeg zaštitara odnosno, bezrazložno što je pozivao policiju na mene, te vikao mi „Marš van!“ i „Odjebi!“, i dr. Poslije tog ružnog događaja uputio sam se kod Vas u upravu „Zaštitar – Sučić“ d.o.o. u sjedište u Preradovićevu bb, treći kat. Tamo sam zatekao Vašu tajnicu (jedna mlađa osoba). Njoj sam u kratkim crtama rekao što se dogodilo i tražio da mi da ime portira tj. zaštitara u Gradskoj upravi. Na što je ona rekla da ne zna i da ne želi zvati telefonom na portu.

Tražio sam da istog časa zaštitarska kontrola dođe. Ona je rekla da ne zna gdje je. Pojavila se jedna starija gospođa koja je očito tu isto djelatnica, i rekla da nikog nema. Tri puta sam dolazio tražiti odgovorne osobe. To je bilo u vremenu od 13.30 do 16.00 sati. Portir (zaštitar) mi je prouzročio javnu sramotu i onemogućavao me u rješavanju mojih poslova u državnoj instituciji. Pratio me je i uhodio,…, uspostavljao je neželjeni kontakt sa mnom i vrijeđao me, te me htio zastrašivati. Gledajući Kazneni zakon smatram da tu ima i kaznenih elemenata koje je zaštitar počinio…

On je na taj način škodio mome ugledu, časti i dostojanstvu. Još jednom napominjem da je zaštitar „N.N.“ samovoljno se ponašao i neovlašteno postupao – da nitko od djelatnika Grada Bjelovara, nije ga ovlastio.

Na taj način je zloupotrijebio svoj položaj i ovlasti, te nečovječno se ponašao, kršio ljudska prava i građanske slobode. Zašto bi ja portiru u Gradskoj upravi trebao dati cijeli moj put kretanja po zgradi Gradske uprave i govoriti svoje poslove. Iz razloga što nisam rekao da idem kod g. Budinskog, gđe. Sonje Novak i g. Šmita, jer portir otresa stranke na način da govori da ih nema. Ovo ponašanje od portira (zaštitara) je bilo na prosto gadljivo i odvratno…

NAPOMENA:
Očekujem od Vas, da ćete mi pismeno odgovoriti na sve ove činjenice. I dostaviti mi podatke (ime i prezime) od Vašeg zaštitara, kako bih kod svih odgovornih institucija države Republike Hrvatske našao zadovoljštinu, koja mi pripada.

S poštovanjem,
BRANKO STOJKOVIĆ

Dostavlja se:
1. Općinsko državno odvjetništvo Bjelovar
2. MUP – Policija Bjelovar
3. Pučki pravobranitelj RH
4. Arhiva Udruge „Štit“ i dr. službe.
++++++++++++++++++++++++++++++++

O crostojkovic1958

U Bjelovaru, 10.02.2012. godine Hrvatski pokret ŠTIT BRANKO STOJKOVIĆ http://crostojkovic1958.blog.hr 095/814-82-90 brankostojkovic152@yahoo.com C r o a t i a
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s