LIJEPO ŽIVI NA RAČUN OPLJAČKANOG NARODA

20.02.2015., petak

BANKAR KOJI JE POSTAO TEŠKI KAPITALISTA SAMO ZATO JER NEMAMO ZAKONA (3)

TKO U POLICIJI I DRŽAVNOM ODVJETNIŠTVU ŠTITI NAJVEĆEG LOPOVA I KRIMINALCA U HRVATSKOJ PETRA RADAKOVIĆA?!

Bankar Petar Radaković iz Bjelovara ne samo da je “lihvari i kamatari” hrvatske građane i hrvatska poduzeća, on je krajnje drzak otimač ii prefrigani igrač. Na takav način postao je vlasnik golemih količina zemljišta, tj. nekretnina. Dakle, bakar je uzeo i druge nekretnine pod hipoteku, bi potom one prešle u njegovo vlasništvo. Klijenti su bili uništeni sa visokim kamatama i lihvom, a to upravo banki treba. Oni koji su se zadzžili nikako nisu mogli iači na kraj sa dugom. Zanimljivo, da takvo ponašanje je poprimila HNB-a, i to posle 25-tak godina tobože hrvatske države. Takva praksa je nastavljena. A Radakovići su posali sve žešći i agresivniji otimači. Oni zgrnuli su mnoga sebi bogatstva, iako prije Domoinskog rata, nisu ništa imali… Hrvatski sabor o ovakvim stvarima nikada nije raspravljao. No, u Hrvatskoj su izvršna, zakonodavna i sudbena vlast u rukama visokog kapitala.

Petar Radaković nikome nikada nije položio svoj račun. Građani su u katastrofalnom položaju, oni nisu u mogućnosti da se dugova riješe… Ovo lihvarenje je kriminal u drugim normalnim zemljama. Što to rijedi što smo ušli u Europsku uniju? Bankarska elita se je udružila u pljački i iskorištavanju naroda. Kod nas su dopuštene sve vrste prevara i kriminala. Mnogi ljudi ne mogu otplačivati svoje kredite, jer nisu uvidjeli sa su sklopili lihvarski ugovor. Vesna Radaković preko svojih firmi; “Moslavka d.o.o., i Graničar d.o.o, peru za sebe novac. Radakovići se bogate na račun naivnoga i skromnog naroda… Kupoprodajni ugovori su ovjereni kod javnog bilježnika u uredu u Velikoj Gorici, kod Nives Mirčetić. Vesna Radaković je postala vlasnica na milijune četvornih metara zemljišta, a o sve joj je omogućio njezin suprug bankar Pero. Radakovići su došli do zgrade u Koprivnici, na Trgu E. Kumičića, površine 2161 četvornih metara, i došli su do stana u Poreću, iako imaju apartmane i vilu u Opatiji.

Na sav ovaj kriminal policija “žmiri” i državne institucije u Republici Hrvatskoj. Petar i Vesna Radaković i njihova dva sina dolaze na razne načine do milijuna i milijuna eura vrijedne imovine. Petar Radaković je već bezbroj puta zlouporabio svoj položaj i ovlasti u Erste banci. Šuška se da u Austriji u banci imaju ogromne količine novca. Pitam se: Hoće li na ove moje napise i članke reagirati HNB-a i DORH?

————————————————–

Branko Stojković iz Bjelovara
http://crostojkovic1958.blog.hr
ŠTIT – Udruga za ljudska prava
Članaka; 2457.

O crostojkovic1958

U Bjelovaru, 10.02.2012. godine Hrvatski pokret ŠTIT BRANKO STOJKOVIĆ http://crostojkovic1958.blog.hr 095/814-82-90 brankostojkovic152@yahoo.com C r o a t i a
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Zabilježite trajni link.

1 odgovor na LIJEPO ŽIVI NA RAČUN OPLJAČKANOG NARODA

  1. Ubijanje zarobljenika

    Međutim, kako se ovih dana najzad i javno potvrđuje, ubojstvo šestorice zarobljeni vojnika JNA nije bio usamljen zločin u Bjelovaru u periodu strahovlade grupe koju je u stvari pedvodio Mile Ćuk, jer je samo iz kasarne ubijeno nekoliko desetina zarobljenih vojnika i civila, čiji ostaci još nisu pronađeni. O tome u najnovijem broju zagrebačkog “Nacionala” govori Branko Stojković, predsjednik Udruženja građana za ostvarenje i praćenje ljudskih prava “Štit” iz Bjelovara, koji već godinama bezuspješno pokušava da vlastima skrene pažnju na brojne zločine počinjene na tom području nad nivinim stanovništvom pretežno srpske nacionalnosti.

    Prilikom zauzimanja bjelovarske kasarne – podsjeća Stojović – zarobljeno je oko 500 vojnika i oficira. “Oko 400 mladih vojnika odvedeno je u Sportku dvoranu, a rezervisti i oficiri u koloni su odvedeni u podrumske prostorije zgrade Policijske uprave, tzv. betonske kocke, gde su danima bili zlostavljani, mučeni i premlaćivani. Živili su bez svetla i osnovnih sredstava za higijenu. Kad bi se policiji prohtelo, neke su odvodili u šumu “Česma” gde bi bili pogubljeni. Dok su neki oficiri bili u pritvoru, pojedini policijski delatnici odlazili su im u stanove i silovali njihove supruge, o čemu postoje i svedoci. Bjelovarac Stevo Simić vlastitim je očima vidio kako Markešićeva ekipa siluju Anu Gašić, suprugu oficira koji je nekoliko dana pre toga nestao”, kaže Stojović.

    Osobe protiv kojih se sada vodi istraga samo su manji deo grupe koja se proteklih godina takmičila u zločinima – kaže također Stojković i dodaje: “Osim Luke Markešića u svim događanjima učestovao je i njegov brat Ante Markešić, tadašnji inspektor policije Damir Dotlić i sadašnji svedoci u istrazi Tihomir Wagner, penzionisani policajac, te policijski inspektor sa zvršenom osnovnom školom Đuro Kalinić. Vrlo brzo njihov status svedoka biće zamjenjen statusom optuženih, jer su direktno učestovali u nedjelima nad zarobljenicima, a njihovi nelogodavci punih deset godina prikrivaju zločine.

    Strahovlada u Bjelovaru, objašnjava Branko Stojković proteklih godina sprovodila je grupa iz obližnjeg Rovišća na čelu s Milom Ćukom (sa Markešićem rođen na području Rame u BiH), o kojima također kaže: “Do rata potpuni anonimusi sa završenom osnovnom školom, poznatiji po učestvovanim u seoskim tučnjavama, Rovišćani danas imaju elitne stanove, ugostiteljske objekte i skupe automobile, dok su njihovi saradnici poslednih deset godina bili nagrađivani visokim položajima u vojsci, policiji i čelnim mestima u županiji i gradu.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s