RATNI PROFITERI ZAUZELI SVA MJESTA – ZA TO SMO SE BORILI?!

Lažni Ratni veterani na prijemu 02.12.2013., kod predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Hrvatske vojske, Ive Josipovića

Stalno nam se želi servirati laži, a jedna od njih je najveća – kada se neki uzimaju pravo i zasluge – za koje uopće nemaju. Onda svakako moram reagirati.

Evo, ovo je moja prića: Ja sam u vojnom oseku kod referenta Zlatka Kratzla, potpisao sporazum kao dobrovoljac i profesionalni vojnik ZNG-a. (30. svibanja 1991.) Tu u kancelariji je bio nazočan i Goran Tudić, kao Kratzlov prijatelj.

Ali, idemo na ovu priću iz Zagreba, kada se je Goran Tudić, pojavio kao počasni predsjednik udruge branitelja. Naravno da me takve laži ljute i nemogu se s njima pomiriti.

Odakle to da su: Hrvatski ratni veterani zatražili prijam kod predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Hrvatske vojske, gospodina Ive Josipovića.

Goran Tudić nikada nije bio ni jedan dan na jednom ratištu a kamoli da je sudinik Domovinskog rata. Pitam se: Tko tu osobu stalno gura naprijed?

Na prijemu su uz predsjednika Josipovića bili i ministar branitelja Predrag Matić “Fred”, povjerenik predsjednika za branitelje Vinko Kovačić, savjetnik predsjednika za obranu Zlatko Gareljić, savjetnik predsjednika za nacionalnu sigurnost Saša Perković i savjetnica Petra Kuga.

Gorana Tudića znam još od prije iz bivšeg sistema SFRJ-a , on je priča za sebe od “mistifikatorskog” čovjeka. Ali mene zanima samo ovaj “čin” događaja. U tom ratnom razdoblju 1991. godine, G. Tudić je otvorio “dvije firme” sa opremom za mrtvace, tj. on prodavao je ljesove i vreće za leševe… Pogrebno poduzeće – to je cijeli njegov doprinos u obrani domovine… Zbog takvih ja nemam nikakav ratni status iako sam proveo u ZNG-u više od sedam mjeseci.

Žalosno je, što se ja moram vračati u tu “crnu prošlost” ali ja sam svjedok toga vremena i nemogu dozvoliti da povijest se lažira i krivotvori… Sramotno je – što pravi branitelji o svemu tome šute.

Izaslanstvo udruge Hrvatski ratni veterani predvodio je predsjednik udruge Nenad Šantalab, a s njim u društvu bili su počasni predsjednik udruge Goran Tudić, dopredsjednik Mirko Lovrić, članovi predsjedništva Denis Majcen, Predrag Kovač, Dražen Hodak, Dražen Sitar i Nedjeljko Mirjanić te glavni urednik časopisa Veterani Damir Horvat Zacskai.

Na kraju bi htio reči: da kada sam “Ja” obukao uniformu, Goran Tudić je išao voditi brigu o mrtvacima,.., jer zanimalo ga je ratno profiterstvo. Zato i imamo danas ovakvu Hrvatsku, koja se u svim segmentima urušava…

HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr
————————————–

O crostojkovic1958

U Bjelovaru, 10.02.2012. godine Hrvatski pokret ŠTIT BRANKO STOJKOVIĆ http://crostojkovic1958.blog.hr 095/814-82-90 brankostojkovic152@yahoo.com C r o a t i a
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s