ČAČIĆ JOJ JE POMOGAO A ONA NJEMU NOŽ U LEĐA

25.06.2014., srijeda

VESNA PUSIĆ JE UKRALA RADIMIRU ČAČIĆU HRVATSKU NARODNU STRANKU (HNS) 

Vesna Pusić grčevito pokušava spriječiti Radimiru Čačića i lojalne članove HNS-a da osnuju svoju stranku, gotovo pod istim imenom. Takav sličan slučaj se je desio još 1993. godine razdruživanjem HSP-a, kada je Dobroslav Paraga optužio Anru Đapića da mu je ovaj ukrao hrvatsku stranku prava. A činjenica je da i Paraga i Đapić su (tada) radili za Stjepana Mesića, koji ih je uspio posvađati… 

HSP i HNS u imenu imaju istu varijaciju na izborima bi (prije ili sada) napravili pomutnju. Što od toga svega ima narod? Kroz tu katarzu “čišćenja” prošao je i HDZ-e 1994. godine, Franjo Tuđman i njegov suparnik Josip Manolić, koji je tada osnovao svoju stranku HND. U državnom registru ima osnovano preko stotinjak stranki, a u biti one sve su ništa koristi. 

Sličan se dešava raskol u SDP-u gdje je Zoran Milanović jedva preživio, bivši ministar Slavko Linić, gotovo je “raspolovio” SDP-e. Moramo se sjetiti liberala od Dražena Budiše, kako se je HSLS raspao na šest malih stranaka. Prva se zove Hrvatski narodnjački savez (skraćeni je naziv Hrvatski narodnjaci), a druga Hrvatska narodna stranka (skraćeni je naziv HNS)

Zahtjev za registraciju Hrvatskog narodnjačkog saveza podnijela je Barbara Zvonar, stručna suradnica u Središnjem uredu HNS-a, a zahtjev za registraciju Hrvatske narodne stranke podnio je Žarko Stilin, predstojnik Središnjeg ureda HNS-a. 

U HNS-u su otklonili svaku mogućnost da su Stilin i Zvonar “Čačićevi spavači”, koji su zahtjev za registraciju novih stranaka podnijeli iza leđa predsjednice stranke Vesne Pusić, a za Čačićev račun. Inače, sud časti HNS-a u utorak je iz stranke definitivno izbacio Nataliju Martinčević i Zlatka Koračevića, a vjerojatno će im se pridružiti i Darko Hrenić, gradonačelnik Novog Marofa, koji je izjavio da je “bilo dosta” i da izlazi iz stranke zbog Čačićeva izbacivanja. 

No, mi ćemo uvijek to pamtiti “njihove javne svađe”, mi ćemo biti čin njihove jedne ne zrele politike. To je sve jedna velika sramota. 

————————————-
HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr 
————————————–
Adresa: Đurđevačka cesta 159
Bjelovar / 25.06.2014. (Srijeda) 
HRVATSKA / CROATIA
Kućni telefon: 00 385 433 520
Mobitel: 00 385 (0)95 814 82 90,
Žiro-račun: 2340009-1100203086
Privredna banka Zagreb
——————————————–
http://crostojkovic.blog.rs
——————————————–
brankostojkovic152@yahoo.com
http://istinazanarod.blog.hr 
———————————————-
https://stojkovic1958.wordpress.com
http://stitonosa1958.blogger.ba
http://crostojkovic1958.blogspot.com
http://obiteljstojkovic.bloger.hr
http://dijabolik58.blog.com
———————————————
URED: Masarykova 8
Uredništvo: ŠTIT BJELOVAR
Članaka; 2153.

O crostojkovic1958

U Bjelovaru, 10.02.2012. godine Hrvatski pokret ŠTIT BRANKO STOJKOVIĆ http://crostojkovic1958.blog.hr 095/814-82-90 brankostojkovic152@yahoo.com C r o a t i a
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s