MESIĆ I POPOVI SU STARA SMRDLJIVA CRKLJOTINA

25.12.2013., srijeda

Slavljena misa Polnoćka u bjelovarskoj katedrali

Svečanu misu Polnoćku u “svetoj božićnoj noći” s 24. na 25. prosinca u katedrali Marije Terezije u Bjelovaru predstavio je biskup Vjekoslav Huzjak. 
Na Polnoćku je došla oko 200-tinjak ljudi, što je bio vrlo loš odaziv vjernika. Dok uglavnom proslava katoličkoga Božića odvijala se je više u brojnim kafićima koji su u gradu bili dupkom puni. 

Biskup Huzjak u svojoj pripovjedi je spomenuo kako u bivšem jugoslavenskom sistemu crkve su bile prazne. A onda je došlo vrijeme – kad je bilo moderno ići u crkvu – koje su onda bile pune. Da je sad opet došlo neko vrijeme kada su crkve prazne… Između ostaloga biskup je kritizirao nastavak komunističke ideologije. 

Na gradskom korzu i obližnjem parku nije bilo ljudi – na odnosu kao što je nekada to znalo biti. Nije odjeknula niti jedna petarda niti se je čula pucnjava s pirotehničkim sredstvima… Na korzu u obližnjem kafiću u “Artu” svirao je muzički sastav. Gosti su plesali a mogle su se čuti i pjesme od srpskih izvođača, kao na primjer od Bajage. Mnoge kuće u Bjelovaru i okolici nisu bile okićene. To je bio znak da do Božića se više ne drži, ili je to rezultat teške gospodarske i duhovne krize u našem društvu. 

Ono što želim ovdje reći da: danas je gore živjeti nego za vrijeme Isusa, jer istina i pravda se ni malo ne poštuju. Isusa su zli razapeli ali nisu mu dirali u “glavu i mozak”, dok danas oni koji ljude likvidiraju prvenstveno uništavaju im mozak – na razne načine… Odnosi među ljudima u Hrvatskoj je dokaz – da živimo okruženi sa mnogima izdajnicima pravog života. 

Predsjednik RH, Ivo Josipović je ukinuo Hrvatstvo. On u svoj Božićnoj poruci kaže: “Čestitam građankama i građanima ove blagdane”. 
Josipović se ne obraća; “Hrvatice i Hrvati” nego nekim nedefiniranim građanima. Pitam se: Koga on to predstavlja? Dok u vijestima na sam badnjak Slavko Linić, ministar financija je poručio, tj. izrekao prijetnju: “Plijeniti ćemo aute i plovila, onima koji su državi dužni”: No, to je Božićna čestitka?! 

E, moje “građanke i građani” džungle zvane “Hrvatska” zar ne shvaćate kako nas politički grobari totalno zakapaju. 

———————————————–
HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
BRANKO STOJKOVIĆ
————————————–
Adresa: Đurđevačka cesta 159
Bjelovar / 25.12.2013. (Srijeda) 
HRVATSKA / CROATIA
Kućni telefon: 00 385 433 520
Mobitel: 00 385 (0)95 814 82 90,
Žiro-račun: 2340009-1100203086
Privredna banka Zagreb
——————————————–
http://crostojkovic1958.blorg.hr
http://crostojkovic.blog.rs
——————————————–
brankostojkovic152@yahoo.com
URED: Masarykova 8
http://istinazanarod.blog.hr 
http://hr.netlog.com/stojkovicbranko
Članaka; 1849.
Uredništvo: ŠTIT BJELOVAR
———————————————-
https://stojkovic1958.wordpress.com
http://stitonosa1958.blogger.ba
———————————————

O crostojkovic1958

U Bjelovaru, 10.02.2012. godine Hrvatski pokret ŠTIT BRANKO STOJKOVIĆ http://crostojkovic1958.blog.hr 095/814-82-90 brankostojkovic152@yahoo.com C r o a t i a
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s