RATNI STRESOVI

NIKOLA GRABIĆ IZ TROJSTVENOGA MARKOVCA (BJELOVAR)

PRIČA IZ POLICIJSKE BILJEŽNICE 

POSLE BOMBAŠKOG NAPADA U SUBOTICI 6. PROSINCA 2005. GODINE – DJEVOJČICA I ŽENA SU SLUČAJNO OSTALE ŽIVE

Drama se je desila u Subotici u Ulici Ferenca Sepa broj 14, kada je Nikola Grabić, izbjeglica iz okoline Bjelovara, bombama ranio bivšu suprugu i njenu kćerku iz prvog braka, a zatim sebe raznio trećom bombom, moglo je još tragičnije da se sve završi.

Grabić je na kući Dejana Rankova razbio jedan od dva prozora i kroz njih ubacio dvije bombe. Da je, kojim slučajem, razbio prvi prozor, bombe bi pale pravo u krevet gdje je spavala njegova supruga Ruža sa unukama, osmogodišnjom Milom i 11-godišnjom Nastasijom.

Spekulacije da je Grabić hrvatski državljanin . Policija je, izvršila pretres kuće u kojoj su živjeli bivši supružnici. Pronašla je, navodno, nekoliko hrvatskih automobilskih registarskih tablica. 

Ako nadležne službe utvrde da je on državljanin Hrvatske preko ministarstva i konzularnih predstavništava biće preduzete potrebne mjere – rekao je: mr Davor Vidiš, generalni konzul RH u Subotici.

Pokojni Grabić u Bjelovaru bio je oženjen i iz tog braka ima sina koji živi u Zagrebu i kćerku udatu u okolini Bjelovara. Njegova supruga, Hrvatica po nacionalnosti, ostala je na ognjištu nakon sukoba 1991. godine, a Nikola je došao u Suboticu.

Što ga je navelo da se, nakon neuspješnog braka sa Ružom Stantić, sa kojom se inače već jednom bio razveden pa ponovo vjenčao, potegne bombe kao argument, ostat će tajna. U svakom slučaju zanimljivo je da još uvijek u Subotici ima izbjeglica koje po džepovima nose ručne bombe bez bojazni od policije. Stanje povrijeđenih Ruže Stantić i njene kćerke Danijele je dobro.

—————————————————–
HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
BRANKO STOJKOVIĆ
————————————–
Adresa: Đurđevačka cesta 159
Bjelovar / 30.06.2013. (nedjelja) 
HRVATSKA / CROATIA
Kućni telefon: 00 385 433 520
Mobitel: 00 385 95 814 82 90
Žiro-račun: 2340009-1100203086
Privredna banka Zagreb
http://crostojkovic1958.blog.hr
brankostojkovic152@yahoo.com

URED: Masarykova 8
——————————————
1493. Članaka

O crostojkovic1958

U Bjelovaru, 10.02.2012. godine Hrvatski pokret ŠTIT BRANKO STOJKOVIĆ http://crostojkovic1958.blog.hr 095/814-82-90 brankostojkovic152@yahoo.com C r o a t i a
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s