SA OVAKVOM POLICIJOM I SUDOM MOŽEMO IĆI U EUROPSKU UNIJU?!

ČOVJEK KOJI JE UKRAO SEF IZ PODUZEĆA “IVETA”, JOŠ DAN DANAS TAMO PRIMA PLAĆU

Damir Rožić iz Tuka pokraj Rovišća, osuđen je u vrlo tri kratka sudska postupka na 12 mjeseci zatvora. Tu presudu je izrekla sutkinja Općinskog suda u Bjelovaru Sanela Horvat. No, poslije je drugostepeni Županijski sud, po predsjedniku tog vijeća Mladenu Piškorcu, preinačio kaznu sa 12 mjeseci zatvora, na jedinstvenu i bezuvjetnu kaznu od 20 mjeseci zatvora. Dana 26 na 27 kolovoza 2010. godine (od petka na subotu) desila se je provala u tvrtku “Iveta d.o.o.”, odakle je odneseni metalni sef, gotovo težak između 70 i 80 kilograma.

Ono što je u cijeloj toj prići čudno i zanimljivo: da sef je pronađen u kukuruzima i to nasilno otvoren… Policija je kraj sefa pronašla alat (četiri pajsera), što bi značilo da je bilo (tu) očito više osoba. Sad se iz ovoga priloženog postavlja pitanje – da li je to mogao učiniti jedan čovjek? Damir Rožić kada je došao na posao u radnu subotu, 27. kolovoza, nešto prije šest sati ujutro, vidio je kao i svi drugi radnici na vratima radionice i staklane potrgane celindere na bravama. Zatim malo poslije se ispostavilo da je potrgan i treći celinder brave na vratima kancelarije – koja se nalazi na katu objekta.

U nestalom sefu je bilo 852.000,00 kuna i druge vrijedne stvari. Ni do dan danas nije pronađen nestali novac. Toga dana kada se desila provala, šefovi su rekli Damiru Rožiću da zamjeni sva tri celindera,.., što je on i učinio. Da bi potom vlasnik “Ivete” Ivan Peček, pozvali policiju oko 13,30 sati, pred kraj radnog vremena. Policija je tek došla u 17,00 sati, na čelu sa inspektorom Đurom Kalinićem. To znači da je istraga krenula 11 i pol sati nakon ; što su svi “makro i mikro” dokazi uništeni. Damir Rožić je uhićen 8. rujna, i sproveden je u istražni zatvor, u kojemu je ostao 3 mjeseca. U poduzeću “Iveti” radi 137 radnika, a od njih je preko 23 koji su već imali posla sa zakonom.

Na sudu nisu pronađeni čvrsti dokazi, ali ipak Damir Rožić, proglašen je krivim. Od svih dokaza – radilo se je “navodno” samo o jednom otisku njegovog prsta, koji je pronađen na jednome od pokidanih celindera… I to je bio glavni dokaz da ga se osudi na zatvorsku kaznu. Između ostaloga glavni problem je ostao ne riješen – nikada nije pronađen krivac pljačke u tvrtki “Iveta”. Po izlasku Rožićaiz istražnoga zatvora, opet se je desila pljačka u “Iveti”, ovaj put iz stola u kancelariji nestalo je 70.000,00 kuna. Damir Rožić je hrvatski branitelj i u “Iveti je radio desetak godina, na bravarskim poslovima. Tamo je bio poštovan i imao je solidnu plaću. Sad ovih dana mora ići na izdržavanje preostale zatvorske kazne.

Ja želim ovdje podsjetiti sve hrvatske nadležne službe, da desila se je i druga krađa u istoj tvrtki, ali krivac nije pronađen. Pitam: tko je znao da u radnom stolu se opet nalaze novci? To je sve dokaz da policija nije sposobna da pronađe pravog krivca. A kamoli provede detaljnu istragu… Na kraju ja mislim i zaključujem da Damir Rožić je nevin, a osuđen je na zatvorsku kaznu. To je sudska zabluda i nepravda. Ovo je čistio kršenje ljudskih prava i građanskih sloboda čovjeka.

U Bjelovaru, 12. travanj 2013. godine

HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
BRANKO STOJKOVIĆ

Adresa: Đurđevačka cesta 159
Bjelovar / 11.04.2013.
HRVATSKA
Kućni telefon: 00 385 43 231 297
Mobitel: 00 385 95 814 82 90
Žiro-račun: 2340009-1100203086
Privredna banka Zagreb

http://crostojkovic1958.blog.hr
brankostojkovic152@yahoo.com

URED: Masarykova 8
—————————————-

O crostojkovic1958

U Bjelovaru, 10.02.2012. godine Hrvatski pokret ŠTIT BRANKO STOJKOVIĆ http://crostojkovic1958.blog.hr 095/814-82-90 brankostojkovic152@yahoo.com C r o a t i a
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s