RATNI PROFITERČINA I BAŠ GA BRIGA

branko.kormilo

BIO ZA SLOBODU HRVATA – A SAD IM NUDI ZATVOR

Brako Stojković
Nedjelja, 13 Srpanj 2008
BIVŠI SABORSKI ZASTUPNIK HDZ-a DANE SUČIĆ,
U POČETKU STVARANJA HRVATSKE – ZALAGAO SE JE ZA
SLOBODNU HRVATSKU, A DANAS ON NAMA NUDI ZATVORE.

Bjelovarski poduzetnik Dane Sučić ponudio je 1.400 kvadratnih metara poslovnog prostora u središtu grada za potrebe zatvorskog smještaja. Prostor su zajedno pregledali državni tajnik i ravnatelj Ministarstva pravosuđa za zatvorski sustav Ivan Damjanović, Đurđa Adlešić, podpredsjednica Vlade RH, D. I., upravitelj zatvora u Bjelovaru, Milan Biljan i Dane Sučić poduzetnik koji je vlasnik tvrtke Zaštitar. Oni su zaključili da je ovo rješenje za Hrvatsku, očito prepoznavši trenutak kada kronično nedostaje zatvorskog prostora. Kažu da je prostor sa zgradama i dvorištem uređen i to po svim standardima. I da u potpunosti odgovara svim uvjetima.
Dane Sučić očekuje zaradu, odnosno 10 eura za svaki četvorni metar i to svakog mjeseca. Eto, da se malo i narugamo i nasmijemo – raste nam u Hrvatskoj proizvodnja i izvoz. Smanjiva se nezaposlenost. Kako su nam se HDZ-ovci kleli u početku stvaranja Hrvatske – da to bude zemlja slobode, prosperiteta i napredka… Što smo drugo mogli očekivati od tih bivših (komunista) baraba i izdajnika? Oni su bacili „kost” među narod – da se ljudi svađaju, no tada su ti drugovi u ratu sve privatizirali, tj. uspjeli sve pokrasti.
Učvrstivši veze, počevši od Sabora pa prema dolje, na ključna mjesta – oni su zaposlili svu svoju rodbinu. Pleme je obitelj, koja se razgranala nakon korupcijskog i lopovskog razmnožavanja. Sada bahato sve više zatvaraju Hrvate, kao svinje u koceve. Ali Hrvati se tome i ne protive. Čudna je stvar da Dane Sučić je dugo tragao za svojim identitetom, u komunizmu bio je kao nastavnik – koji je trgao lančiće učenicima s vrata – jer su imali privjeske s križem.

Dane Sučić sada je demokrata – i prije nego što se je popeo na vrhunac današnjeg političkog ugleda – prisvojio je tuđu imovinu, odnosno trud od bivših radnika socijalističke Hrvatske. U predvečerje (tobožnjih) slobodnih izbora Dane Sučić osvanuo je na izbornoj listi HDZ-a, kao alternativa za bolju budućnost – Hrvatsku.

O crostojkovic1958

U Bjelovaru, 10.02.2012. godine Hrvatski pokret ŠTIT BRANKO STOJKOVIĆ http://crostojkovic1958.blog.hr 095/814-82-90 brankostojkovic152@yahoo.com C r o a t i a
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Zabilježite trajni link.

1 odgovor na RATNI PROFITERČINA I BAŠ GA BRIGA

  1. Ubijanje zarobljenika

    Međutim, kako se ovih dana najzad i javno potvrđuje, ubojstvo šestorice zarobljeni vojnika JNA nije bio usamljen zločin u Bjelovaru u periodu strahovlade grupe koju je u stvari pedvodio Mile Ćuk, jer je samo iz kasarne ubijeno nekoliko desetina zarobljenih vojnika i civila, čiji ostaci još nisu pronađeni. O tome u najnovijem broju zagrebačkog “Nacionala” govori Branko Stojković, predsjednik Udruženja građana za ostvarenje i praćenje ljudskih prava “Štit” iz Bjelovara, koji već godinama bezuspješno pokušava da vlastima skrene pažnju na brojne zločine počinjene na tom području nad nivinim stanovništvom pretežno srpske nacionalnosti.

    Prilikom zauzimanja bjelovarske kasarne – podsjeća Stojović – zarobljeno je oko 500 vojnika i oficira. “Oko 400 mladih vojnika odvedeno je u Sportku dvoranu, a rezervisti i oficiri u koloni su odvedeni u podrumske prostorije zgrade Policijske uprave, tzv. betonske kocke, gde su danima bili zlostavljani, mučeni i premlaćivani. Živili su bez svetla i osnovnih sredstava za higijenu. Kad bi se policiji prohtelo, neke su odvodili u šumu “Česma” gde bi bili pogubljeni. Dok su neki oficiri bili u pritvoru, pojedini policijski delatnici odlazili su im u stanove i silovali njihove supruge, o čemu postoje i svedoci. Bjelovarac Stevo Simić vlastitim je očima vidio kako Markešićeva ekipa siluju Anu Gašić, suprugu oficira koji je nekoliko dana pre toga nestao”, kaže Stojović.

    Osobe protiv kojih se sada vodi istraga samo su manji deo grupe koja se proteklih godina takmičila u zločinima – kaže također Stojković i dodaje: “Osim Luke Markešića u svim događanjima učestovao je i njegov brat Ante Markešić, tadašnji inspektor policije Damir Dotlić i sadašnji svedoci u istrazi Tihomir Wagner, penzionisani policajac, te policijski inspektor sa zvršenom osnovnom školom Đuro Kalinić. Vrlo brzo njihov status svedoka biće zamjenjen statusom optuženih, jer su direktno učestovali u nedjelima nad zarobljenicima, a njihovi nelogodavci punih deset godina prikrivaju zločine.

    Strahovlada u Bjelovaru, objašnjava Branko Stojković proteklih godina sprovodila je grupa iz obližnjeg Rovišća na čelu s Milom Ćukom (sa Markešićem rođen na području Rame u BiH), o kojima također kaže: “Do rata potpuni anonimusi sa završenom osnovnom školom, poznatiji po učestvovanim u seoskim tučnjavama, Rovišćani danas imaju elitne stanove, ugostiteljske objekte i skupe automobile, dok su njihovi saradnici poslednih deset godina bili nagrađivani visokim položajima u vojsci, policiji i čelnim mestima u županiji i gradu.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s