BOLESNA KORUPCIJA U BJELOVARU

OPTUŽENIČKI PRIJEDLOG K-61/06-1 PROTIV BRANKA STOJOVIĆA

REPUBLIKA HRVATSKA
OPĆINSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO
U BJELOVARU

Broj: K-DO-15/06
Bjelovar, 28. veljače 2006. godine

OPĆINSKOM SUDU U BJELOVARU

Temeljem odredbe članka 42. stavka 2. točke 4 u vezi članka 431. Zakona o kaznenom progonu i postupku podnosim:

OPTUŽNI PRIJEDLOG

Protiv:

BRANKA STOJKOVIĆA, sina Milana-Miloša Stojković, rođen 26.. lipnja 1958. godine u Bjelovaru, gdje i prebiva u ulici A. B. Šimića 3, Hrvat, drž. RH, prekršajno nekažnjavanog, osuđivanog presudom Općinskog suda u Bjelovaru, broj: K-202/03, od 03. studenog 2003. godine, zbog kaznenog djela iz članka 129. stavka 1. KZ na 30 dana uvjetno na 1 godinu, presudom Općinskog suda u Bjelovaru, broj: K-327/03., od 13. veljače 2004. godine zbog kaznenog djela iz članka 99. stavka 4. i 1. KZ na kaznu zatvora u trajanju od 5 mjeseci uvjetno na 2 godine, ostali podaci za sada nisu poznati,.

da je dana 30. travnja i 01. svibnja 2005. godine na objektu autobusnog stajališta u mjestu Kovačevac, Kraljevac i Domankuši koji objekti su u vlasništvu Općine Rovišće, upotrebom spreja crvene boje ispisao štampanim slovima napis “ŠTIT”, te točno ne utvrđenih dana tijekom mjeseca svibnja 2005. godine na Trafostanici broj 590 u mjestu Kobasičari, broj 154 u Zrinskom Topolovc, broj 603 u mjestu Rovišće – mlin, broj 182 u Bjelovaru ulica A. Starčevića, broj 127 u Gornjim Plavnicama, broj 704 Paulovcu, broj 183 u Bjelovaru 1, broj 231 u Bjelovaru 3 i u Šandrovcu sve vlasništvo DP “Elektre” Bjelovar upotrebom spreja crvene boje ispisao natpis “Štit”,

dakle, oštetio tuđu stvar,

pa time počinio kazneno djelo protiv imovine – uništenje i oštećenje tuđe stvari, označeno i kažnjivo po odredbi članka 222. stavka 1. Kaznenog zakona.

Stoga predlažem

1. da se pred sucem Općinskog suda u Bjelovaru održi glavna javna rasprava,

2. da se tijekom dokaznog postupka izvrši uvid u zapisnik o očevidu PP Bjelovar, D-148/05 od 05. svibnja 2005. godine, odštetni zahtjev DP “Elektra” Bjelovar, dojava 30. travnja 2005. godine, dojava 01. svibnja 2005. godine, da se pročitaju podaci potvrde o visini dohotka za okrivljenika, te podaci izvoda iz iz prekršajne i kaznene evidencije za okrivljenika,

3. da se nakon dovršene glavne rasprave okrivljenik BRANKO STOJOVIĆ proglasi krivim i osudi po zakonu te da mu se sukladno odredbi članka 67. KZ smatra utvrđenom kazna zatvora izrečena presudom Općinskog suda u Bjelovaru broj K-327/03 od 13. veljače 2004. godine u trajanju od 5 (pet) mjeseci, da mu se za inkriminirano kazneno djelo izrekne kazna zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci, te da mu se sukladno odredbi članka 60. KZ izrekne jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 10 (deset) mjeseci.

OPĆINSKI DRŽAVNI ODVJETNIK
Ksenija Pavić 

(Žig i potpis)

Prijedlog: posebno izvješće PP Bjelovar, broj D-148/05 i drugi podaci spisa.

—————————————————-

BRANKO STOJKOVIĆ 1958


POZIV ZA INFORMATIVNI RAZGOVOR 

Kada sam se odazvao na policijski poziv 17. svibnja 2005., u policiju, na obavijesni razgovor kod policajca Gorana Tanjića (Br. MUP 23 442), pitao sam ga – zašto su me pozvali na razgovor? I da li sam ja osobno viđen da ispisujem grafite, tj. parole “ŠTIT”? Policajac mi je rekao; “Da ja nisam viđen – ali da je viđen moj auto, da tako su rekli neki svjedoci; Slavica Rodić Jakov Rodić, Ivanom Škrlinom i Brigitom Gledec.

Slavica Rodić, na sudu je lažno svjedočila; “da je ja dva tjedna pratim po gradu i da se mene boji – jer sam kadar bombu baciti im u kuću.. Takav iskaz nije prihvaćen, niti da me je ona vidjela da sam pisao napise “ŠTIT” po objektu autobusnog stajališta u Domankuši, odnosno ispred njihove kuće. Njezin rođak Jakov Rodić dao je sasvim drugačiji iskaz – iako su oni tvrdili da su bili stajali zajedno u dvorištu – kada sam ja pisao…

Zanimljivo je, da to stajalište za autobus, odnosno ta mala kućica “dva metra sa dva” nije ni ožbukana, a zidovi su sazidani od betonskih blokova nema ni vrata ni prozor,.., dolje je zemlja… Rodići su taj objekt “čekalište” u selu pretvorili u tor za svoje ovce.. Kako se sprejom i bojom može oštetiti taj stari i nakaradni objekt… Improvizirano čekalište za autobus izgrađeno je na međi samog dvorišta. Nije uknjižen kao objekt. Niti je općina Rovišće uputila ikakav dopis policiji….

Nigdje se ne spominje odštetni zahtjev, odnosno ne postoji pismeni trag.

Optužnica je dobrim djelom bila lažna i zlonamjerna. Jer u optužnom prijedlogu od općinske odvjetnice odvjetnice KSENIJE PAVIĆ, ono što ona opisuje u naravi ne postoji. Interesantno je da u optužnici piše kao je korištena za kazneno djelo “samo jedna boja” CRVENA, a ti grafiti “ŠTIT” ispisivani su sa najmanje pet boja. “crnom, ljubičastom, zelenom, naranđastom, srebrenom i zlatnom… Na sudu nije utvrđeno da li se radi o “crvenoj boji” ili “naranđastoj boji”…

Optužnica se je temeljila uglavnom na iskazima “albanaca” Rodića i policije. Iako me policija nije uhvatila na lojtri. Ksenija Pavić me je htjela smjestiti u zatvor, jer u to vrijeme sam se kandidirao na izborima za župana Bjelovarsko-bilogorske županije. Trebalo me je po svaku cijenu eliminirati – jer bio sam jedini čovjek koji sam “u žiži” vremena istinu stavio u prvi plan.

Policija je pratila sve moje aktivnosti, odnosno slijedila me sa svojim autima, kuda bi u promidžbi kuda krenuo. Jedno rečeno vršili su nasilje nad mnom i mojoj obitelji.Jednom prilikom bio sam u teretani “Titan” a u dvorište su došla dva policijska auta, dok treći je zamijećen na cesti. Vršili su pritisak na sve mile načine – korumpirani policajci, državni odvjetnici i određeni suci….

Za to vrijeme izbora dovlačili su me u policiju i na sud, zagorčavali su mi život na sve načine. Dok smo dijelili letke moja supruga Živka sjedila je u svom autu u selu Grgincu. Sa policijskim kolima je došao u civilu Đuro Kalinić i otvorio na našem vozilu vrata i svijetlio s baterijom mojoj ženi u oči. Sve prijave koje sam podnio protiv policajaca u Zagrebu, na dobru većinu – nisu mi nikada odgovorili…

Ksenija Pavić me je prgonila u montiranim procesima. Jer za tu uslugu dobila je protuzakonito od gradonačelnice Đurđe Adlešič stan u ulici Matije Gubca br. 39., u Bjelovaru. Taj stan je bio u vlasništvu grada – a kasnije K. Pavić ga je po povoljnim uvjetima otkupila. Ja sam u to predizborno vrijeme otkrivao kriminale i optuživao glavne političare kao Adlešička, Bajs, Coner, dr.

S druge strane Ksenija Pavić, bila je predsjednica Općinskog državnog odvjetništva, tako da nije procesuirala njihove kriminale… Na sudu sam se našao samo zbog riječi “ŠTIT”, a činjenica je uopće da li ispisivanje grafita – može biti kazneno djelo…U Bjelovaru su išarane zgrade i zidovi, i vrlo ružno – nitko se nije našao na sudu osim mene.

Zanimljivo je, da Ksenija Pavić je na takav način dogurala do USKOK-a i tamo bila glasogovornica. Prije nego što je tko znao da će raditi u USKOK-u prijetila mi je smrću u svom uredu u Bjelovaru.

Ja sam nakon održanih nekoliko rasprava pred Općinskim sudom u Bjelovaru, oslobođen optužnice. A moja odvjetnica DANICA BUJIĆ – ČIKIĆ na ime tog procesa digla je lijepih 14.500,00 kuna. I čudimo se zašto propada ova država – Hrvatska. Fingirane* postupke plača ovaj bijedan narod… Što je najgore Ksenija Pavić sad predsjednica Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru, ona je zasjela u fotelju također od najkorumpiranije osobe – koja je otišla u penziju Branke Merzić.

 

31. prosinac 2012.

HRVATSKI POKRET
Udruga ŠTIT

BRANKO STOJKOVIĆ
Adresa: Đurđevačka cesta, broj 159
Bjelovar, grad
HRVATSKA
Kućni telefon: 00 385 43 231 297
Mobitel: 00 385 95 814 82 90

http://crostojkovic1958.blog.hr
brankostojkovic152@yahoo.com

URED: Masarykova 8

——————————–
1229 ČLANAKA 

O crostojkovic1958

U Bjelovaru, 10.02.2012. godine Hrvatski pokret ŠTIT BRANKO STOJKOVIĆ http://crostojkovic1958.blog.hr 095/814-82-90 brankostojkovic152@yahoo.com C r o a t i a
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s