ANDABAK MEŠETARI PO NAŠOJ BILOGORI

DUŽAN JE DRŽAVI 7,5 MILIJUNA KUNA

To su samo priče o osnivanju najmodernije

farme,  gdje će biti uloženo vrtoglavih četrdeset milijuna kuna.

Jako Andabak započeo je izgradnju farme u Malom Grđevcu, poznati hotelijerski tajkun, koji se gotovo bavi sa svačim.

Kaže da sa lokalnom samoupravom odlično surađuje, a da za realizaciju planova na ovom terenu  – vodi Mica Obradović, direktorica tvrtke “Sunčane livade” koja od prvog dana nadzire izgradnju farme koja će do kraja 2013. godine zaprimiti 500 goveda.

Direktorica  je istaknula – kako trenutačno raspolažu s 250 hektara zemlje, od čega je 217 hektara u njihovom vlasništvu, a ukrupnjavanje zemlje jedan je od najvećih problema s kojim su se morali suočiti.

 Trenutačno je na farmi zaposleno četiri djelatnika s velikogrđevačkog područja koji rade u tri smjene, a kroz 2012. godinu plan je zaposliti još jednu osobu koja će nadzirati cjelokupno poslovanje. Time će Sunčane livade osigurati stalno zaposlenje za čak pet osoba.

Stoka se uvozi u tri faze. Nakon siječnja 2012. kada je uvezeno prvih 200 junica i četiri bika, iduća faza nam je kraj 2012. godine kada ćemo na farmu dovesti još 150 grla goveda, dok je zadnja faza kraj 2013. godine kada će na farmi napokon biti planiranih ukupno 500 grla goveda.

Čim vremenski uvjeti dozvole, junice s bikovima bit će pregonjene na pašnjake gdje će na slobodnoj ispaši boraviti od travnja do prosinca, tako da će farma u sustavu krava – tele stvoriti zaokruženu i kontroliranu proizvodnju visoko-kvalitetnog mesa koje će tržište pronaći u Andabakovim hotelima diljem Jadrana.

Cilj nam je sve naše pašnjake oplemeniti, zato redovito čistimo zapuštena imanja, a posadili smo i nova stabla lipe uz ogradu – kazala je direktorica Mica Obradović i istaknula kako će do posljednje faze u farmu sveukupno biti uloženo oko 40 milijuna kuna. Izgradnja upravne zgrade s uredima i sanitarnim prostorijama za djelatnike u završnoj je fazi, a cijela farma uskoro će biti pod video nadzorom koji će jamčiti sigurnost 24 sata dnevno.

Obradović naglašava kako su upravo djelatnici ključna karika dobrog i uspješnog poslovanja, te ističe kako bez povjerenja i napornog rada nema niti željenih rezultata. Zdravko Vereš iz Velike Barne i Željko Mikac iz Topolovice pronašli su stalno zaposlenje na novoizgrađenoj farmi. Zadovoljni smo ovim poslom, a prijašnja iskustva s neredovitim plaćama, nenadanim otkazima i čestim posjetima Zavodu za zapošljavanje želimo zaboraviti – ističu Vereš i Mikac koji su na farmi u Malom Grđevcu od početka njezine izgradnje kojoj će uskoro biti dvije godine.

—————————————————-

JAKO ANDABAK (58) ZA JEFTINE NOVCE JE KUPIO PLODNU  ZEMLJU U MALOM GRĐEVCU I STVORIO FIRMU “SUNČANE LIVADE”.  ISTO TAKO I STIPE LIJANOVIĆ “STIPRX”JE KUPIO U BLIZINI – TOČNIJE REČENO U CREMUŠINI CIJELO SELO. NJIH DVOJICA OD DRŽAVE DOBIVAJU OGROMNI POTICAJ,.., A  TO JE PODRUČJE OD POSEBNE DRŽAVNE SKRBI….  MEĐU NJIMA JE  I MIČE ĆUK, KOJI IMA REGISTRIRANE SVOJE TVRTKE NA GRUBIŠNO POČJE.

HRVATSKI POKRET “ŠTIT”

BRANKO STOJKOVIĆ

BJELOVAR / CROATIA

O crostojkovic1958

U Bjelovaru, 10.02.2012. godine Hrvatski pokret ŠTIT BRANKO STOJKOVIĆ http://crostojkovic1958.blog.hr 095/814-82-90 brankostojkovic152@yahoo.com C r o a t i a
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s