TKO BI DRUGI MOGAO NAPISATI RUŽAN ČLANAK O STOJKOVIĆU NEGO “SMRAD” DARKO MARČINKOVIĆ S PEDERIMA IZ HSLS-a.

  • OBJAVA: 04.11.2012 / 16:21

Bjelovarski HSLS prozvao gradsku vlast zbog socijalnih stanova

Zar smo toliko bogati da se “socijali” daju rezidencije?

Mnogi se pitaju po kojim kriterijima je obitelji Stojković pripao stan od čak 130 kvadrata

 Zar smo toliko bogati da se 'socijali' daju rezidencije?

 Pozivamo gradsku vlast da objasni nelogičnosti oko ovotjednog davanja u najam gradskih stanova socijalno ugroženim obiteljima, kako se ne bi stvorila percepcija da je Bjelovar toliko bogat da u njemu siromasi žive u rezidencijama – stoji u priopćenju gradskog HSLS koji je odlučio reagirati na vijest koja je ovih dana među Bjelovarčanima izazvala buru komentara. Mnoge građane vrijeđa činjenica, ističu nadalje liberali, da se uopće izgrađuju takozvani “socijalni stanovi” površine čak 130 kvadrata.

Mjesečno za 600 kuna

A što je to izazvalo novu političku prepirku? Gradonačelnik Antun Korušec u utorak je podijelio ugovore o najmu za četiri stana socijalno ugroženim obiteljima u novoobnovljenoj kući u Đurđevačkoj 159. Riječ je o nekretnini koju je za milijun kuna Grad kupio još 2009. te u preuređenje uložio dodatnih nešto više od 470 tisuća. Tako se za nepunih milijun i pol kuna dobilo četiri stana ukupne površine 298,69 četvornih metara, a što prema izračunu govori da cijena kvadrata stambenog prostora u toj nekretnini iznosi 676 eura, dakle osjetno povoljnije nego u zgradama iz programa društveno poticajne stanogradnje. No, unatoč povoljnoj cijeni, za HSLS, kao i za mnoge građane, sporna je upravo veličina jednog od četiri dodijeljena stana. Naime, Živki Stojković i njezinoj obitelji, suprugu i četvero djece, na pet godina korištenja dodijeljen je stan površine 129,85 četvornih metara, za koji će plaćati mjesečnu najamninu od 600-tinjak kuna. HSLS-ovci upozoravaju na apsurd da je u istoj zgradi drugoj šesteročlanoj obitelji pripao stan od samo 58,55 kvadrata. Iz ovog evidentnog nesrazmjera iščitavaju dvojbenost odluke i postavljaju pitanje kriterija pri dodjeli stanova.

–Pohvalno je da gradska vlast skrbi o socijalno ugroženim obiteljima, no ovakvim nelogičnostima bacaju sjenu sumnje na svoje dobre namjere – drže u HSLS-u.

Očekivane kritike

Odgovarajući svojim bivšim stranačkim kolegama gradonačelnik Korušec ističe da ga reakcija gradskog HSLS-a ne iznenađuje te da u tome vidi upravo potvrdu dobro obavljenog posla.

– Sve što Grad Bjelovar radi, gradski HSLS napada. Da su htjeli pravu informaciju potražili bi je u gradskoj upravi, no njima nije do istine nego do politiziranja i stvaranja negativne slike u javnosti – tvrdi Korušec navodeći da će Grad dok je on na njegovu čelu nastaviti pomagati socijalno ugroženim obiteljima. Što se tiče spornog stana, Korušec tvrdi da je njegova stvarna kvadratura nešto manja od sto kvadrata, jer je u građevinskoj dokumentaciji pribrojena i terasa od 33 kvadrata. Obitelj Stojković, ističe nadalje, bila je druga na listi socijalno ugroženih, a njihovo četvero djece dosad je spavalo u jednoj vlažnoj i derutnoj sobi.

– Ako netko misli da im je stan dodijeljen zbog toga što se gospodin Stojković često kritički obrušava na zbivanja u gradu i rad institucija, to nema veze sa zdravom logikom. Jedina poveznica je Lista reda prvenstva za davanje stanova u najam – tvrdi. Što se, pak, tiče druge šesteročlane obitelji, Korušec ističe da su prihvatili stan od 58,55 kvadrata, jer im je bolji od dosadašnjeg, no da to za njih nije konačno rješenje.

O crostojkovic1958

U Bjelovaru, 10.02.2012. godine Hrvatski pokret ŠTIT BRANKO STOJKOVIĆ http://crostojkovic1958.blog.hr 095/814-82-90 brankostojkovic152@yahoo.com C r o a t i a
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s