Hrvatska u rukama vjerskih fanatika i luđaka

Hrvatska u rukama vjerskih fanatika

Fotomontaža: Index

HRVATSKA je pala u ruke vjerskim fanaticima.

Predsjednik države u zakletvi se poziva na Boga. Premijer hoda naokolo s Biblijom pod rukom. Vođa opozicije promovira kao angažirani vjernik i promicatelj kršćanskih vrijednosti. Njegov glavni tajnik otvara sastanke s “Hvaljen Isus i Marija” i hvali se da su mu svetinje Bog, papa i Tuđman. Gradonačelnica Knina poručuje da je njoj “kao katolkinji” nedopustivo da Branko Lustig pred učenicima govori da ne vjeruje u Boga.

I kao da sve to nije bilo dovoljno, već im se prošlog vikenda pridružio i ministar obrane izjavom u Mariji Bistrici kako je “vidljivo da se Hrvatska vojska i Majka Božja vole”.

Kao da se radi o talibanima. Ili barem križarima.

Za sve su krivi gay brakovi

Ima li kraja toj najezdi klerkalizma u sekularnoj državi u kojoj je na vlasti takozvana ljevica, a Ustav garantira takozvanu odvojenost Crkve i države? Kao da nas je uragan bacio negdje na američki Biblijski pojas, gdje nas uvjeravaju da su za sve krivi gay brakovi.

Ministar Kotromanović samo se nadovezao na trend koji najviše diktira upravo njegov premijer. Na sprovodu Borisa Šprema, starog partijskog druga koji je pokopan uz službu svećenika, Zoran Milanović opet je citirao Bibliju. Uz dragocjenu opasku: “Ovo nije poza, ovo je ozbiljno”. Baš kao što je Bibliju nedavno iskoristio za usporedbu s Ovršnim zakonom. Baš kao što ju je prije par mjeseci citirao na sjednici Vlade.

Još malo pa će se zaklinjati na Bibliju.

WikiBiblija

Njegov suparnik Tomislav Karamarko odmah je po stupanju na čelo HDZ-a izjavio kako je “Crkva je imala, ima i imat će vrlo važno mjesto u hrvatskom društvu”, a na jednom hodočašću ustvrdio da bi “bilo dobro da su i članovi Vlade ovdje da im Bog da malo snage, razboritosti, znanja i svega što im u ovom trenutku nedostaje”.

Nakon čega se Milanović još zdušnije bacio na Bibliju.

A sada je SDP-ov ministar obrane čitavu Hrvatsku vojsku, a ne samo njezine pripadnike katoličke vjere, uvalio u krilo Majke Božje. To bi bio veliki gaf u bilo kojoj demokraciji, osim u hrvatskoj. U ovoj demokraciji to je veliki plus za buduće napredovanje u SDP-u.

Kao da svjedočimo natjecanju tko će se iskazati kao veći fanatik.

Stupanje pod križem

Naravno, Kotromanović, kao i svaki pripadnik Hrvatske vojske, ima pravo biti vjernik, ići na hodočašća, nositi vjerske simbole, ali nema pravo cijelu instituciju poistovjećivati s vjerskim simbolom. Još manje sa simbolom samo jedne vjere.

Koliko smo zadnje provjeravali, Hrvatska vojska ne stupa pod križem, nego pod hrvatskim grbom i zastavom, dok u njezinim redovima ima i onih koji vjeruju u nešto drugo ili uopće ne vjeruju. Odnosno, valjda ih još ima, jer kako je krenulo, vjera bi uskoro mogla postati obavezna.

Jasno, samo katolička.

Posebna vrsta pokore

Kotromanovićeva izjava, zajedno s Milanovićevim iživljavanjem na Bibliji i Karamarkovim lamentiranjem o Bogu, nije naišla na osudu javnosti. Kao što nitko nije promptno reagirao na Lustigovu eskapadu po dalmatinskom zaleđu: ministru obrazovanja trebala su tri dana da smisli rečenicu u kojoj bježanje od čovjeka koji je izjavio da nema Boga naziva “drugim holokaustom”, a predsjedniku Republike trebalo je čak sedam dana da kaže nešto čime neće nikoga naljutiti.

I svakoga dana je sve gore.

Kao da je za ovu zemlju Bog smislio posebnu pokor

FRANJO TUĐMAN; “TAKO MI BOG POMOGAO”

(UDRUGA ZA LJUDSKA PRAVA ŠTIT )

BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr
00 385 (0) 95 814 82 90
CROATIA / BJELOVAR
brankostojkovic152@yahoo.com
—————————————-
URED: Masarykova ulica broj 8.,
Bjelovar

O crostojkovic1958

U Bjelovaru, 10.02.2012. godine Hrvatski pokret ŠTIT BRANKO STOJKOVIĆ http://crostojkovic1958.blog.hr 095/814-82-90 brankostojkovic152@yahoo.com C r o a t i a
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s