JAVI SE KUKAVICO BASTAŠIĆU KUDA SI POBJEGAO?


Milan Bastašić je rođen 1931. godine u Grubišnom Polju, kraj Bjelovara. 

MILANE BASTAŠIĆU RADOVAO SI SE PARTIZANSKOM OSLOBOĐENJU GRUBIŠNOG POLJA 1945. GODINE, A POTOM SI 1991., POBJEGAO S “BILOGORE” GDJE SI SA ČETNICIMA DIZAO POBUNU. 

Pišeš u svojoj knjizi “Bilogora i Grubišno Polje 1941.-1991.” da si 1942. godine proveo u Jasenovcu. Da si preživio je uz pomoć majke, koja tražila je pomoć, te došla do same đavolje jazbine, vrha uprave ustaške nadzorne službe u Zagrebu. Zahvaljujući gospođi Zorić, ti si oslobođen, kako sad kažeš izbjegavši tako put na polja smrti u Gradini, kojim je odvedeno mnoštvo dece iz Jasenovca. 

Detaljno sam pročitao i proučio tvoju knjigu od 656. stranica. Vidim ustaše si u njoj nazivao “krvnicima i zvijerima”, i najgorim šljamom.. E, da je tako bilo ti ne bi bio danas živ. Kao dječak si partizanima (poslije) prokazivao ustaše… Ti i tvoji partizani niste imali milošti – ubili ste ljude i zaklali zarobljenike bez suđenja… 

Između ostaloga u svojoj knjizi pišeš – dok su partizani ušli u Grubišno Polje, i da tako redom su počeli ubijali doseljene ustaše iz Hercegovine, i da jedan ustaša je ležao ranjen kraj bunkera, a ti si rekao jednom partizanu – da ovaj još diše. A taj partizan je uzeo nož i zabio tom ustaši u prsa. 

Bastašiću radovao si se zlu koje su činili partizani. U svojoj knjizi pišeš i opravdavaš sve partizanske zločine. Ali varaš se, da 1945., ste ubili i istrijebili sve ustaše i njihove potomke… Braniš partizanske zločine – i da je sve to činjeno u ime slobode. Zašto si onda ti pobjegao 1991. godine? Volio bi da se nađemo nas dvoje – lice u lice i da o svemu lijepo razgovaramo. O nekima stvarima koje si zaboravio napisati u svojoj knjizi. Ako nisi ništa kriv i ako ti je savjest čista – vrati se onda kuću u Grubišno Ppolje. 

—————————————
Vođa pokreta ŠTIT
BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr
            00 385 (0) 95 814 82 90       
CROATIA / BJELOVAR 
brankostojkovic152@yahoo.com
————————————–

O crostojkovic1958

U Bjelovaru, 10.02.2012. godine Hrvatski pokret ŠTIT BRANKO STOJKOVIĆ http://crostojkovic1958.blog.hr 095/814-82-90 brankostojkovic152@yahoo.com C r o a t i a
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s