Bjelovar: Panika zbog virusnog meningitisa na gradskome bazenu

OČITO JE – DA SE TU NEŠTO SAKRIVA JER I PROŠLE GODINE BILO JE NEKIH PROBLEMA NA BAZENU

OVIH DANA PO GRADU SE NA VELIKO PRIČA KAKO NA BAZENU U BJELOVARU VLADA ZARAZA – DA PUNO DJECE JE DOBILO MENINGITIS. AKO JE TO STVARNO ISTINA – ZAŠTO ODGOVORNI O TOME ŠUTE? 

Jučer na gradskom bazenu zabilježen je drastičan pad kupača, oko 16.00 sati na malome dječjem bazenu bilo je oko 25 malih kupača i njihovih roditelja. Ništa nije bilo bolje ni na velikom bazenu..

Roditelji masovno povlače predškolsku djecu iz vrtića, u nastojanju da se suzbije i spriječi daljnje širenje bolesti. Neki roditelji tvrde da djeca su došla u dodir s virusom kupajući se na bazenu. 

Dr. Vladimir Halauk između ostaloga za medije kaže: „Vruće ljetno razdoblje je normalna pojava za sezonu enterovirusnih meningitisa kod predškolske dobi. Međutim istina je i to da se ove godine, u usporedbi s prethodnima, virus pojavio u većem broju na području Hrvatske, pa tako i Bjelovaru. 

Dr. Halauk, dodajući da za ovu vrst bolesti nema cjepiva. Jedina preventiva su higijenske mjere, budući da se bolest širi kapljično i zaraženom vodom za kupanje. Na području Bjelovara je do sad registrirano 9 oboljele djece.” 

Vođa pokreta ŠTIT
BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr
            00 385 (0) 95 814 82 90       
CROATIA / BJELOVAR 
brankostojkovic152@yahoo.com
—————————————–

O crostojkovic1958

U Bjelovaru, 10.02.2012. godine Hrvatski pokret ŠTIT BRANKO STOJKOVIĆ http://crostojkovic1958.blog.hr 095/814-82-90 brankostojkovic152@yahoo.com C r o a t i a
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s